reflexman

Utolsó kommentek:

Balt 2017.09.30. 22:54:52

Most (2017.07.31-én: mert ki tudja, mikor jelenik meg) különösen vicces olvasni ezt a posztot. :)) A kommentek némelyikét viszont elkeserítő.

Bejegyzés: Olvadóban a Hosszú Katinka-mítosz

Pop40 2017.07.25. 23:40:48

@netnepper:

Erről van szó, ez az ügy lényege.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

Pop40 2017.07.25. 23:40:45

@FCUK7:

Szokásos fideszes hazudozás.
Itt vannak a vízfejű állami cégek, túlárazva meg a lóvé háromnegyedét ellopva "fejlesztenek" a népnek mindenféle szart. Na EZ a bűncselekmény, nem az, amikor valaki ezt szóvá teszi.
Pláne úgy, hogy a srác nem hekkelt meg semmit, ez nem csak a fideszes hírhamisító szennysajtóban, de a normális oldalakon is rosszul van megfogalmazva.
Az a világon sehol nem hekkelés, ha én a címsorban átírok két karaktert, ha ettől bedől a cég, dőljön is, majd legközelebb lopás helyett a fejlesztésre figyelnek.

Persze nyilván a fideszes maffiaállamban mindenki csak bűnöző lehet, aki felmutatja a valóságot, a "jobbanteljesítő" kormányzati hazugságáradattal szemben.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

Pop40 2017.07.25. 23:40:44

@Behajtó70: Láthatóan nem csak a szólásszabadsághoz, a hülyeséghez fűződő jogoddal is élsz rendesen.

Olvasgass utána, elvtárs, mi az a hekker. Utána talán majd kevesebb hülyeséget beszélsz. (Bár túl nagy reményeim e téren nincsenek.)

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.25. 23:40:42

@GABOR2: igen, sőt ha sokat lájkolsz faszbukon, tuti lemond!négy!!

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.25. 23:40:41

@Melee: gyere, legyen erőszak. Veled kezdjük. Balkánhoz senki sem sorolja a hazánkat, max a szipus libsi haverjaid.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

Pop40 2017.07.25. 23:40:39

Jó a cikk, bár kár kihegyezni erre az egy szem srácra. A fideszes maffiaállamból minden 2 agysejt fölötti fiatal menekül, aki nem a seggnyalásra akarja alapozni az életét.

Ugyanakkor ezt az "etikus hacker"-dumát legalább ti ne terjesszétek, mert totál hülyeség. A srác NEM hekker. Sima, mezei user, aki a böngésző címsorában átírt valamit, meg megnyomott 1-2 gombot. Ha ez hekkelés, Mari néni is lehet hekker, sőt, akár a macskája is, ha felugrik a gépre, és kicsit végiggyalogol a billentyűzeten.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

Behajtó70 2017.07.25. 18:25:45

Bűncselekmény gyanúja miatt a törvények szerint eljárást kötelező indítani. Egy ilyen akcióért Némbetben, USÁban, Angliában pont ugyanez jár.

A szöveged innentől kezdve szipla hangulatkeltés, hazudozás.

Gondolom ki is fogd moderáli, amilyen gogademokrata vagy, mert neked meg a heckernek nyilván vannak jogai, de az enyémet a szólásszabadsághoz megtaposod.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

illiberális 2017.07.25. 18:25:43

Én már igen csak nagy kételkedéssel olvasok mindent hírt a neten jelenjen meg az Indexen, vagy az Origón, (stb.) de az M1 kormánypropagandája vagy az RTL Klub FIDESZ-t mindenért fikázó hírei sem felelnek meg mindig a teljes valóságnak. Ha viszont mindkét oldal híreit alaposan elolvassa, meghallgatja az érdeklődő esetleg egy kicsit még gondolkodik is, akkor bizony könnyen megállapíthatja hogy mindkét fél hazudik. Ki többet ki kevesebbet épp ahogyan az aktuális érdekei kívánják.
Itt először éjszaka törték rá az ajtót az "etikus hekkerre" a gonosz rendőrök az ajtót aztán kiderült hogy reggel hétkor csengettek és udvariasan bekísérték (a lényegen persze nem változtat meggyanúsították de azért nem úgy vitték el mint az 50-es években) az etikus hekkerről kiderült hogy az emailt a BKK egy olyan címére küldte ami egy automata volt azaz senki nem olvashatta és azonnal meg is kapta az automata üzenetét erről tehát tudomása volt róla, illetve az is kiderült erről a rendkívül etikus srácról hogy korábban már a MÁV és a Szerencsejáték rendszerét is feltörte vett így igen olcsón jegyet vonatra ingyen játszott stb. Ezek után nem csoda hogy a gyorsan megszervezett tüntetés ahol mártírt szerettek volna csinálni az "etikus hekkerből" nem igazán sikerült. Nagy kár hogy mindegyik politikai oldal hülyének nézi az embereket, értem én persze az ellenzéket valahogy fogást kellene találni a FIDESZ-en de ez így bizony eléggé kontraproduktív.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

netnepper 2017.07.25. 18:25:42

Azért kell vasalt bakanccsal beleleépni az ilyen wanabe "hekkerkék" pofájába, mert mivé is lenne a NER, ha minden kis jöttment rá merészelne arra világítani, hogy ezek az EU-ból ideirányított, majd a közpénz jellegét elveszített csilliárdokból csodálatosan felhízlalt újmódi "arisztokráciánk" és a fullajtárjaik valójában a tehetségtelenség és az inkompetencia nehézsúlyú atlétái, akik minden létező felületet ellepve egy hömpölygő butaságtengerré változtatták ezt a nyomorék országot.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

RedRum 2017.07.25. 18:25:40

Nem csak honi sajátosság ez. Sajnos a cikket nem találom, de pl.a "dízel botrányként" elhíresült saga elindítójával készített interjúban elhangzott, hogy az igazi kemény botránycsinálás okai közt az is jelentős szerepet játszott,,hogy mìg a korábbi, általa lebuktatott márkák ( mivel jó sok ilyen volt már- ford stb.)fű alatt elnézést kérve összehúzták magukat a volkswagen igaz gyökér arrogáns köpködésbe kezdett, hogy majd ők megmutatják meg mit képzel stb.
Inkább a valamilyen okból kultúrálisan frusztrált autoriter közösségek sajátja ez a reakció szerintem.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

lobaszopiatej 2017.07.25. 18:25:39

Nem "kríziskommunikáció" meg "győzelmi jelentés" kell, hanem egy ilyen igazgató pontosan annyit állítson, amennyit TUD is, más egyebet ne fosson hozzá!

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

DanteTM 2017.07.25. 18:25:38

Köszi a cikket, szakmabeliként a következőkre hívnám fel a figyelmet:

1. szerződés nélkül port scan-en túl minden illegális, a rendőr fegyvertokjából sem rántod ki a fegyvert, csak mert láttad, hogy nem jó a csat és kezdesz el üvölteni, hogy emberek, kivettem!
2. Kérnék egy forrást, amelyben alá van támasztva, hogy etikus hacker, mert a. ha tényleg az, akkor jó nagy balfasz. Vannak bizonyos szabályok, amiket ezen szakma művelőjeként betartasz és PONT. b, ha nem az, akkor ne nevezzük annak, nem kell összemosni szakemberekkel egy script kiddie ténykedését, kikérem magamnak.
3. Embertelen és nem igazságos amit művelnek, de sajnos jogos (btk 423.-424§)

De a fentiektől tekintsünk el. Találok egy ilyen hibát és megküldöm a cégnek, cc-ben sajtónak? Ha már ennyire a nyugati szokásokkal megy a kardozás nézze meg bárki, hogy hogyan is szokott egy igazi etikus hacker, pentester, stb. eljárni ilyen esetben: jelzi a cégnek, ad egy átlag 72 napos határidőt (de egy hónap sem ritka) és UTÁNA fordul a sajtóhoz. Szóval a jóhiszeműség itt erősen bukik (bár számomra szimpibb, hogy egy gyerek, aki hibázott e tekintetben).

Nem lesz jó, ha mártírt csináltok belőle, nemzeti hőst, mert egyre többen fogják a példáját követni és előbb utóbb letöltendővel végzi valaki.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

DanteTM 2017.07.25. 18:25:36

Kiegészítésként: politikailag egyetértek a cikkel, szakmai kifogásaimat írtam le.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

CoolKoon 2017.07.25. 18:25:35

"A vállalati viselkedésben tetten érhető a teljes közéletet és szinte a teljes társadalmat átható kérlelhetetlen agresszió és a másik "megsemmisítésére" irányuló brutális törekvés." - Mondjuk ez a fajta aljasság mindenhol megvan, nemcsak Mo-n. Épp csak máshol megpróbálják finomabban kezelni (de Amerikában még így is rengeteg film és dokumentumfilm szól arról, hogy a nagyvállalatok milyen aljas és gátlástalan módszerekkel próbálnak meg tönkretenni mindenkit, aki ellenszegül nekik). Épp ezért van szükség (ostoba propagandagépezetet működtető, betanított majmok helyett) valódi sajtóra is.

"ilyen szar meló hogyan mehetett át a meo-n? " - A min? :D :D :D

"De hát mindegy is, ennyit tudnak. Ennyi a lényegük." - Mondjuk a BKK-nál egy (az elfogadhatatlan nyilatkozatok miatti) igazgatóváltással el lehetne intézni a dolgot, mondván, hogy "oké, a vezérigazgató szart pofázott, de megrendelőként bíztunk a Tré-Systems képességeiben, meg jó referenciáik voltak" (egyébként már most is ez történik, a BKK-sok úton-útfélen azt hangoztatják, hogy a T-Systems a felelős). Viszont a T-Systems szerintem igen nagy szarban van, mivel nekik TÉNYLEG ez a munkájuk, és ebből élnek (sőt, még reklámfilmeket is gyártottak arról, hogy mennyire rettenetesen értenek a biztonsághoz). Ez az egész ügy (megfejelve a szar kommunikációval) egy akkora pofáraesés nekik, hogy nem lepne meg, ha mostantól egy darabig egy magáncég se akarna tőlük rendelni semmit. Sőt, ami azt illeti, engem még mindig meglep, hogy ehhez a marék foshoz a T-Systems a nevét adta (sőt, ők fejlesztették ki). Ez kisebb cégtől is ultragáz lenne, nem még egy ekkora kolosszustól.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

$pi$ 2017.07.25. 18:25:33

Akkor lenne "etikus hekker" ha a cég bízta volna meg, hogy vizsgálja a rendszerét. Nem ez történt.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

Duplaxiii 2017.07.25. 18:25:32

Szívesen mondtam volna pár tény a történethez, de 2017-ben egy ilyen témával foglalkozó blogger vajon miért cenzútázza az olvasóit?
Egy bolsi szemléletű poszter mondja meg a tutit?
Öreg, az a kor már elmúlt!
Vagy kapcsold ki a kommentelést és írd meg a véleményedet, vagy kapcsolt ki a moderációt, hogy valós párbeszéd jöhessen létre.
Te nem is érted ezt a kort.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

CM2131 2017.07.25. 18:25:27

Jaj hagyjuk már ezt az etikus hacker dumát, a srác a BKK-val egyidőben az index-nek is elküldte a hiba tényét, a részletes leírással együtt, ami azt azonnal nyilvánosságra is hozta.
Innentől kezdve etikusságról nem beszélhetünk. Mondjuk én még a hackert is megkérdőjelezném, de erről a valódiakat kellene megkérdezni.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat

Melee 2017.07.25. 18:25:26

Ez a Fidesz NER Magyarországa: egy megoldás létezik, az erőszak. A sok hülye meg csodálkozik, és felháborodik, hogy tőlünk nyugatra Magyarországot a Balkánhoz sorolják.

Bejegyzés: Így kell innen elüldözni a fiatalokat