Orbán nem egy gyáva politikus

2018. február 09. 23:15 - reflexman

A teljes Fidesz-kommunkáció arra épül, hogy a politikai ellenfeleket megfosztja a "személyiségüktől", egy olyan dimenzióba helyezi azokat, ahol elveszítik méltóságukat, egyszerűen megfosztja őket partneri mivoltuktól.

Tovább
43 komment

Elég rábökni valakire, hogy ő az ellenség?

2018. január 18. 12:48 - reflexman

Elég nehéz szavakat találni arra, hogy vajon milyen pszichés folyamatok mentén hozza meg a döntéseit a jelenlegi döntéshozók némelyike. Amikor az egyik rábök egy vele ellentétes nézeteket valló másik emberre és kijelenti, hogy ő bizony annak a bizonyos hálózatnak a része (külön izgalmas, hogy a "hálózat" pénzén tanult Orbán Viktor és még jópár most ugráló fideszes papagáj is.) és ezért alapvető képviselői jogaitól fosztja meg, akkor azért még a sokat látott „választópolgár” megáll egy percre. 

Tovább
Szólj hozzá!

Egy fillért sem kellene rakni a magyar fociba

2017. november 11. 20:07 - reflexman

Van rá egy ezresem, hogy az új kapitánó egy évig sem bírja majd itt.

Egészen csodálatos, hogy Dzsudzsák - ahogyan az minden méretes zakó után történik - felsorolja, hogy éppen hol mit basztak el az amúgy igen jól megfizetett, ám egy döglött angolna lelkesedésével pályára vonuló váltogatott focistáink. "Imádom" olvasni s nézni, amikor megy az önsajnálat, a fogadkozás, hogy majd legközelebb, de addig is "kielemezzük a hibákat", amiket többé nem követhetünk el ugye.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: sport foci

Ezért van tele a hócipőm a bringásokkal

2017. november 11. 19:03 - reflexman

Ha tekerés közben csetelsz és nem használsz lámpát a sötétben, jó vastagon megírt csekket érdemelsz. Ennyi.

Itt van a tél, itt van újra, s vele együtt a nyárinál fokozottan nagyobb és nagyságrendileg több konfliktus a bringásokkal. Igen nagy port vert fel anno a sok mindenért kritizálható Tarlós István hőbörgése, hogy ő bizony szívesen KRESZ-vizsgához kötné a kerékpárhasználatot, merthogy "tíz biciklisből nyolc figyelmen kívül hagyja a piros lámpát." Itt kell igazat adnom neki, mivel éves szinten igen sokat tekerek és néha kifejezetten figyelem az ilyesmit és bizony a számláló pörög rendesen.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: bringa

Stohl Buci mindig tud egy méterrel lejjebb ásni

2017. október 25. 22:54 - reflexman

Stohl András jó ideje zuhanórepülésben van. No de nem karrierügyleg, hiszen alapvetően Magyarország egyik legprofibb színésze, műsorvezetőnek is kiváló még akkor is, ha társadalmilag ritka kártékony műsorokban pörgette magát. Stohl egy profi, de.

Stohl emberileg van zuhanórepülésben s az a gond, hogy a faszi ezt nem látja, nem érzékeli és nagyon valószínűtlen, hogy akad a környezetében olyan ember, aki azt mondja, hogy „Andriska, most egy kicsit sok belőled, picit csendben kellene maradni”. Ugye ismerünk még olyan messze földön híres embert, akihez nem jut el a valóság? De visszatérve Bucira: nem is régen telesírt a Magyar Narancsot azzal, hogy szar a rendszer, majd beül vernyákolni – persze jó pénzért – a rendszer egyik oszlopos tagjának televíziós műsorába. Most pedig amerikai mintára minálunk is pörög a szexbotrány – tehát, amikor a gyanú szerint kanos faszik hatalmukkal, pozíciójukkal visszaélve szerettek volna fiatal lányokat megfektetni – erre Buci megszólal. Nem is akármit mond, a lényege az volt sáros szavainak, hogy a főnök úgyis megdug mindenkit. Minek lázad a nép, ugye? – tehetnénk hozzá gyorsan.

Stohl már az "autóbalesete" után – ritka mocskos ügy – megbukott emberileg, persze mindenkinek jár még egy esély. De eljátszotta, folyamatosan eljátssza. Egy botrányhős, de sajnos nem a faszpörgető, félhülye verzióból, hanem abból a fajtából, akinek szavára sokan figyelnek, akinek megadatott, hogy példalép lehessen.

Facebook

Szólj hozzá!

Orbánék vajon tanulnak a KFC-s esetből?

2017. október 16. 22:50 - reflexman

Sajnos egy ember – aki történetesen az Index újságírója – megverése kellett ahhoz, hogy kiderüljön, a nagy honi posványban nem csupán a trükközés és a mismásolás a „problémamegoldás” eszköze. Miután egy előember megverte a KFC vendégét, aki pedig szerencsére nem húzta el magát „bocs, hogy élek” felkiáltással, csoda történt.

Tovább
Szólj hozzá!

Persze, Storck a hibás

2017. október 16. 22:34 - reflexman

Az teljesen egyértelmű, hogy Berndt Storck-nak lefőtt a kávé, biztos, hogy menni fog. Ezzel semmi gond: alapesetben egy „vezetőnek” – jelen esetben az edzőnek – vállalnia kell a felelősséget. Viszont miközben mindenki a mester távozását kívánja, addig nem esik szó magáról a csapatról. Arról, hogy kik azok a lelketlen kutyaütők, akik kimennek a fűre – akarom mondani: gyepre. Mert arról nem esik szó sosem, hogy Storck milyen anyagból kell dolgozzon. A fizikai és taktikai hiányosságokon lehet lamentálni, majd felmentést adni, merthogy a magyar rendszer ezt tudja, bár, lehet mindenki hülye itt, hiszen éppen hétfőn beszélt arról Orbán Viktor kormányfő, hogy nem állunk le a stadionépítésekkel, mivel sportnemzet vagyunk.

Viszont arra a lelketlen, hit és akarás nélküli tempóra – amit a nagy csapat bemutat – nincs mentség, nem lehet felmentés. Mert amikor az ember sportolóként, főleg kibaszott jól megfizetett sportolóként kimegy a pályára, akkor ott neki „meg kell halnia”. Az a dolga, azért fizetik, noha a tattoo és a bekkemfrizura is biztos sokba’ van.

Állítom, a grundról összeszedett fiatalok köröket vernének erre az alakulatra.

Szólj hozzá!
Címkék: sport foci

Így kell innen elüldözni a fiatalokat

2017. július 24. 16:15 - reflexman

"A BKK frissen bevezetett értékesítési rendszerében nagyon durva biztonsági hibákat találtak, egy 18 éves, etikus hekker pedig megmutatta, hogy minimális alaptudással annyi pénzért vehet az ember bérletet, amennyiért csak akar. A fiú jelezte a BKK-nak a hibát, de választ nem kapott, az elektronikus jegyrendszert kidolgozó T-Systems pedig mindezt úgy köszönte meg, hogy feljelentette a fiatalt. Az etikus hekkert emiatt a Nemzeti Nyomozó Iroda négy nyomozója gyanúsítottként kihallgatta, majd rabosította: lefényképezték és ujjlenyomatot vettek tőle. A srác a kihallgatás után hazamehetett, de az eset annyira felháborította az embereket, hogy azok kommentekkel árasztották el a BKK és a T-Systems Facebook-oldalát, mindkét cég értékelését lerontották 1-esre (egy ötös skálán), illetve hétfőre tüntetést szerveztek az érdekében."

Ez az alaphír és jópár dolog következik ebből a tipikusan magyar történetből. A vállalati viselkedésben tetten érhető a teljes közéletet és szinte a teljes társadalmat átható kérlelhetetlen agresszió és a másik "megsemmisítésére" irányuló brutális törekvés. Nem kell sem vaknak, sem hülyének lenni ahhoz, hogy az Index hírében fentebb leírt eseménysort átültessük a mindennapokra. Éppen ilyen arrogáns tud lenni egy pultos csaj, egy orvos és egy beteg, vagy akár egy MÁV-os kalauz is

Tovább
35 komment

Haldoklik a vidéki Magyarország

2017. július 16. 11:48 - reflexman

Tényleg nem tudom, hogy hol él a jelenlegi politikai garnitúra. Gyurcsányék is szerettek nagyokat mondani, amikor az elsötétített Audikból néztek szét a magyar vidéken - akkor is "minden rendben volt", "mi az hogy, nagyon is!". De most aztán tényleg nagyon rendben van minden, ha jól tudom, akkor most legalább hatmilliárd ember figyeli az országot tévében, internet, minden létező fórumon, hiszen itten rendezik minden idők legnagyszerűbb vizes vb-jét. Önmagával az eseménnyel semmi bajom, elvállaltuk, tényleg rekord idő alatt felépült itt sok minden, jönnek a nagyszerű és kevésbbé nagyszerű versenyzők csobbanni egy nagyot. Ez jó, a sport fontos, a példaképek - ha valóban azok - fontosak, főleg egy lusta és elhízott társadalom számára.

Tovább
6 komment